Obsah stránky

Projekty MAP III Kuřim a MAP Rosice III finišují

čtvrtek, 30. listopad 2023 | MAS informuje
Dne 30.11.2023 skončila fyzická realizace projektů MAP III, která probíhala od října roku 2022. Během tohoto období došlo k prohlubování a budování spolupráce s hlavními aktéry projektu základní a mateřské školy – spolupráce se zřizovateli, zástupci a pedagogy školských zařízení, rodiči, žáky a dětmi.
 
eu msmt logo.png — Přírodovědecká fakulta UK
 
V úvodu projektů MAP III proběhla ustavující jednání Řídících výboru MAP, která probíhala v rámci plnění podaktivity Řízení procesu rozvoje a aktualizace MAP. ŘV MAP je hlavním pracovním orgánem partnerství MAP, který je tvořen zástupci klíčových aktérů ovlivňujících oblast vzdělávání na území MAP. Členové Řídících výborů MAP se setkali během projektu celkem čtyřikrát.

V rámci projektu došlo ke zřízení pracovních skupin, které se setkaly celkem pětkrát v souladu s Postupy MAP III; Metodika tvorby místních akčních plánů v oblasti vzdělávání. Na podnět členů pracovních skupin byli k setkáním přizváni odborní konzultanti. Docházelo k výměně zkušeností a odborných znalostí na různá témata podpory dětí s potřebou podpůrných opatření.

Klíčovými aktivitami projektů MAP byl Rozvoj a aktualizace MAP a Evaluace procesu místního akčního plánování. Hlavními výstupy projektu je Finální dokumentace MAP, Závěrečná Evaluační zpráva, Agregovaný popis potřeb škol a Akční plány na roky 2023, 2024 a 2025. Cílem je podpora rozvoje potenciálu každého žáka a zároveň podpora žáků ohrožených školním neúspěchem.

Během projektů došlo k prohlubování spolupráce v území a setkávání klíčových aktérů prostřednictvím akcí, které proběhly v rámci podaktivity spolupráce s KAP, Podpora škol v plánování a Informativní setkání ke kvalitě vzdělávání v rámci podaktivity 1.2.

Děkujeme všem, kteří se těchto úspěšných projektů zúčastnili nebo se podíleli na jejich průběhu!