Obsah stránky

Pěší i cyklisté mohou znovu objevovat krásu ivančických lesů

pondělí, 15. březen 2021 | MAS informuje
Hledáte zajímavé místo, kam se podívat na Brněnsku? Přijměte pozvání na zrekonstruovanou stezku podél řeky Rokytná v blízkosti Ivančic. Díky podpoře Místní akční skupiny Brána Brněnska jí byl vdechnut nový život.

Starobylé město Ivančice skrývá nejen nádherné historické budovy a odkaz významných rodáků. Nově se můžete vydat do jeho okolí po obnovené stezce kolem řeky Rokytné. „Některé části původní pěšiny už byly zcela neprůchodné. Pracovníci Městských lesů Ivančice také chodník rozšířili a zpevnili, což umožňuje trasu projít i s kočárkem,“ uvedla obyvatelka Ivančic Klára, která trasu absolvovala.

Na svoje si určitě přijdou i nadšenci cyklistiky, nyní je stezka využívaná také jako cyklotrasa, která dál navazuje na cyklostezku podél řeky Jihlavy v Ivančicích.

Cesta podél Rokytné o délce 1,4 kilometru mohla být obnovena i díky podpoře Místní akční skupiny Brána Brněnska, která zajistila podporu z Programu rozvoje venkova. Funguje od poloviny prosince loňského roku. „Podařilo se tak šikovně zpřístupnit další lesy v okolí Ivančic pro rekreační funkci,“ dodal Miloslav Kavka, manažer místní akční skupiny.

 

 

Prázdná galerie