Obsah stránky

DŘEVĚNÉ DOMEČKY S PUNCEM ORIGINALITY

pondělí, 29. srpen 2022 | MAS informuje
Hana Bořecká je dekoratérka a designérka. Pochází z Moravských Knínic a záběr jejího podnikání je sice široký, ale stále se točí kolem přírody a přírodních materiálů. V letošním roce se jí podařilo získat ocenění regionální značky BRNĚNSKO originální produkt pro své ručně vyráběné dřevěné domečky. Pod značkou HanaBo design také šije a tvoří dekorace. V tomto rozhovoru nám pověděla víc o své tvorbě i o tom, zda jí získané ocenění pomáhá v propagaci své značky.

Můžete nám říct něco o vašem podnikání? Čím se zabýváte?

Velmi mně těší vytváření harmonického a krásného prostředí kolem sebe. Miluji přírodu ve všech směrech … přírodní materiály … venkov … vintage … a romantiku :). Můj profesní profil tvoří nyní tři obory – zahradní architektura ve smyslu zahradního designéra, dalším oborem je zakázkové dekorování slavností a zakázková floristika, tedy aranžérská činnost, a třetím oborem je vytváření autorských doplňků a dekorací ze dřeva a z textilu. S tímto šitým a dřevěným sortimentem jezdím na řemeslné trhy a jarmarky na živý prodej a prezentaci mé značky HanaBo design.

 

Jak dlouho v tomto oboru podnikáte?

Pokud se ptáte na poslední obor, jímž je vytváření dřevěných a šitých doplňků a dekorací, tak je to vlastně 6 let. Začala jsem šitím na starém půjčeném šicím stroji a prodejním portálu Fler.

 

Jak jste se dostala k výrobě dřevěných domečků a k čemu slouží?

K domečkům jsem se dostala až časem, asi před dvěma lety a prvotním smyslem bylo využití zbytků dřevěných odřezků ze stavebního řeziva. Tak začaly vznikat první domečky, které jsem dekorovala barevným nátěrem, zafixovala bezbarvým lakem, aby vydržely i venku. Tyto domečky slouží k dekoraci doma i venku, tzn. i na zahradě, v záhonu, na terase, u vrat, v zádveří jako doplněk sezónního aranžmá. Všude, kde si člověk chce udělat útulno. Později jsem zkusila vypalování – gravírování do dřeva, a od té doby přibývají i domečky zdobené vypalováním přírodních motivů, květin, bylin, ale ty jsou určeny jen do interiéru.

 

Vaše dřevěné domečky získaly ocenění regionální značky BRNĚNSKO originální produkt. Proč jste se rozhodla o toto ocenění ucházet?

Chtěla jsem dát o sobě vědět, zviditelnit svoji tvorbu, aby se třeba i lépe rozšířila do povědomí. Brala jsem to jako zhodnocení svého snažení, punc originality v tvorbě.

 

Pomáhá vám regionální značka v propagaci nebo prodeji těchto produktů?

Myslím, že se oceněním prezentuji teprve krátce, tak asi nevím ještě, ale spíše pomáhá v propagaci než prodeji ;)

 

V čem jsou vaše domečky výjimečné?

Každý domeček je originál, je vždy ručně dělaný, bez šablony, bez raznice, vypalován ručně bez laseru. Nikdy nebudou dva stejné, všechny jsou autorské, nekopíruji konkurenci. Každou další kolekci stylově vylepšuji a obnovuji.

 

Vyrábíte je i na zakázku?

Ano, některé už jsem na zakázku tvořila, hlavně když šlo o barevné ladění.

 

Kde vás mohou zákazníci potkat?

Nejlépe na živo na řemeslných akcích, jarmarcích, slavnostech a poutích, kam jezdím se svým stánkem HanaBo design. A to zejména v mém blízkém okruhu do 100 km od bydliště. Nebo pak online na mém eshopu na www.hanaborecka.cz a na sociálních sítích pod profilem HanaBo design na FB a Instagramu.

 

Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů.

 

Za MAS Brána Brněnska, Michaela Nečasová.