Obsah stránky

DEN (NEJEN) PRO DĚTSKOU KNIHU v Městské knihovně Kuřim

úterý, 25. říjen 2022 | MAS informuje
Stejně jako minulý rok, i letos Městská knihovna v Kuřimi pořádala zajímavou akci s názvem Den (nejen) pro dětskou knihu. Termín připadl na první říjnový týden, kdy je vyhlášen celostátní Týden knihoven, který má za cíl upozornit veřejnost na širokou škálu služeb a možností, které tato instituce svým čtenářům nabízí.

V pátek 7.října 2022 se tak v Klubu Kotelna v Kuřimi sešli žáci základních škol i veřejnost. Dopolední program byl tradičně vyhrazen pro školy, kdežto odpoledne bylo volně přístupné všem.

Žáci 6.-7.ročníků základních škol během dopoledne zhlédli představení skupiny ÚDiF - Úžasné divadlo fyziky, které pořádá populárně-naučné přednášky pro děti a přibližuje se jim tak zdánlivě složitá témata zajímavou a poutavou formou. Během vystoupení s názvem Všechny barvy duhy se děti dozvěděly mnohdy nečekané informace o různých barvách a užily si jedinečnou světelnou show! 

Skupina ÚDiF vystoupila i během odpoledního programu pro veřejnost, tentokrát s představením Ledová show. Malí i velcí tak měli možnost shlédnout originální vystoupení a přitom se dozvědět spoustu nových informací - obě tato představení měla velký úspěch u malých i velkých diváků..

V rámci doprovodného programu sklidil velký úspěch Robotický workshop, kde byly veřejnosti představeny programovací stavebnice LEGO, ARDUNO, MICRO:BIT a OZOBOT. Menší děti nejvíce zaujali roboti stavebnice Ozoboti, kteří se proháněli přímo na místě po předem připravených trasách. S největším nadšením se ale setkal jezdící DJI Robomaster. Malí nadšenci si mohli vyzkoušet jeho ovládání, starší děti a rodiče položit spoustu technických a praktických otázek.

Akce se konala i přímo v Městské knihovně a prostorách klubu Kotelna. V oddělení pro děti tam vystoupil pan Antonín Jarůšek s pohádkou O Sněhurce.

Během tohoto knižního dne měli návštěvníci také příležitost vyzkoušet si a zakoupit různé deskové a stolní hry od společnosti Mindok, seznámit se s nabídkou Nakladatelství Flössler, Albi a Sursum a v neposlední řadě nahlédnout pod pokličku práce MAS Brány Brněnska.

Tak jako předcházející ročník i letošní Den (nejen) pro dětskou knihu slavil velký úspěch. Děkujeme všem partnerům, kteří se na něm podíleli a těšíme se na další spolupráci.

 

Den (nejen) pro dětskou knihu