Obsah stránky

CHYSTÁME WORKSHOP S LIBUŠÍ KAMALA ČTVERÁKOVOU

pondělí, 07. listopad 2022 | MAS informuje
V rámci projektu „Učíme hravě“ podpořeného Ministerstvem kultury organizujeme kreativní semináře, jejichž cílem je probudit a podpořit učitelskou i dětskou fantazii a nechat účastníky zažít pocit, kdy sami něco tvoří. Účastníci se seznámí s profesemi spisovatele, ilustrátora, tiskaře, knihaře, módního návrhář i krejčí. Každý seminář je koncipován tak, aby si z něj účastníci odnesli nejen zážitek, ale i praktické dovednosti, jak tento kreativní přístup uplatnit zejména ve vlastní výuce, popř. v osobním životě.

Proto jsme rádi, že se MAS Brána Brněnska podařilo navázat spolupráci s Mgr. art. Libuší Kamala Čtverákovou, umělkyní, která se věnuje malbě, velkoplošné interiérové malbě, keramice a příležitostně vede i výtvarné kurzy. 

 

Co o své tvorbě sama říká? 

“Realita a sen majú stále tenké hranice. Realita je snom a sen realitou. Mágia prechodu. Moja tvorba je o čistej radosti, hravosti, snení, kráse a nachádzaní svojho vlastného vnútorného svetla. Najskutočnejšia realita je tá najkrajšia predstava o nás samých  Umenie je život sám”.

 

V rámci projektu “Učíme hravě” připravujeme výstavu jejích děl a praktický workshop s názvem “Moře možností“ - Sgrafita.

 

Workshop “Moře možností“ - Sgrafita - první workshop proběhne v Brně 18. 11. 2022

 

Jde o techniku výzdoby, která se provádí škrábáním až na spodní vrstvu jiné barvy. Workshopem bude účastníky provázet přímo Libuše Kamala Čtveráková a je určen těm, kteří o sobě tvrdí, že neumí malovat. Díky citlivému a tvořivému vedení proniknou do tajů této techniky a naučí se skrze výtvarnou tvorbu uvolnit - bez hodnocení a limitů. 

 

Tento workshop bude probíhat současně s výstavou autorčiných výtvarných děl, pro kterou v současné době zajišťujeme místo v neobyčejných prostorách Domu Pánů z Lipé v centru Brna. Termín této akce směřujeme na únor, veškeré bližší informace poskytneme v dostatečném předstihu.

 

Pokud vás autorčina tvorba zaujala, nenechte si ujít i jednu menší výstavu, která proběhne již koncem listopadu, konkrétně 19. - 27. 11. v Křížové chodbě v Brně - současně zde můžete vidět i výstavu patchworkového klubu. Navštívit můžete i její facebookové stránky Libusa Ctverakova Farebne svety.